Günün Özlü Sözü

21 Temmuz 2011 Perşembe

Bugün Kendiniz İçin Birşey Yapın

Uzun zamandır kendinize vakit ayıramıyor musunuz?Vakit ayırmaya vaktiniz mi yok ? Hemen herşeyi bir kenara bırakıp bugün kendinizi şımartın !
İşte yapılacak 10 altın öğüt
1.Önce derin bir nefesle güne başlayın .Sonra pencereden kafanızı çıkarıp gökyüzüne bakın ,ne kadar parlak cıvıl cıvıl bir gün değil mi?Bütün evi havalandırın ,gün ışığı odanıza girsin ,mis gibi kokan çiçekleri soluyun .
2.Güzel bir kahvaltı yapın. Kahvaltı da meyve suyunuzu da ihmal etmeyin .
3.Kahvaltıdan sonra kendinize iyice gelmek için şöyle televizyon karşısında kahvenizi yudumlayın.
4.Birkaç telefon konuşması yapıp ,gününüzü geçireceğiniz arkadaşlarınızla buluşma planları yapabilirsiniz , yok eğer ben bugün tek başıma günümü geçireceğim derseniz ,seçim size kalmış .
5.Sabah yürüyüşü yada bir kaç cimnastik hareketi sizi tüm gün zinde tutacaktır , aaa bu arada bol su içmeyi de ihmal etmeyin. Blogumda bahsettiğim kitapta su içmenin ne kadar önemli olduğundan defalarca bahsediyor. Ben günde 2,5 litre içmeye çalışıyorum .
6.Duşunuzu alın .
7.Uzun zamandır yapmadığınız ve hep aklınızda olan ilk şeyi bugün gerçekleştirin.
8.Uzun zamandır mağazaları dolaşmadım diyorsanız ,alış-veriş yapmanız şart değil .Sadece gezin ve modayı takip edin. Belki de evde sizinde tek başınıza yapabileceğiniz bir ürünle karşılaşır,onu denemek isterseniz ve böylelikle belki de farklı bir yönünüzü keşfetmiş olursunuz.
9.Yolda yürürken ,otobüse binerken , mağazaya girerken insanlara gülümseyin ,selam verin hatta konuşun .Farklı insanlarla konuşmak kendinizi iyi hissetmenize sebep olacaktır.
10.Ve son olarak kendimize ayıracak her zaman bir zamanımız olmasa da hayatın yaşanmaya değer güzellikler içerdiğini sakın aklınızdan çıkarmayın ve sürekli pozitif olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder